top of page

Om  Lana Botanica

"ull"

"fra planteriket"

Langt inne i skogene ved foten av Valdres holder Lana Botanica til. Her blandes og mikses all verdens farger vi kan hente fra naturen, og de fineste ullgarn for strikking og broderi kommer ut av grytene. Nettbutikken med lager og kontor holder til i Oslo. Vi åpnet i desember 2020.

Hvorfor plantefarging? Det er en lang historie. Først og fremst en historie om kjærlighet til håndarbeid og det å legge ned arbeid i noe som er ment å vare. Dernest et behov over tid for å bringe frem fargepaletter fra eldre tider som behager sinnet og øynene våre, og som samtidig passer godt inn i vår moderne tid. Det er noe nesten magisk over plantefarger og måten vi oppfatter dem på, og hvordan de endrer karakter i ulikt lys, og etter hvordan de settes sammen. 

 

Vi trenger farger. Blikket vårt søker behagelige farger, og fargene omkring oss påvirker sinnstemningen vår. Farger fra planteriket understreker hverandre, og får frem det beste i våre egne farger. 

LanaBotanica_garntesting5.jpg
image1.jpeg

Her i nettbutikken finner du plantefarget garn i ulike tykkelser og kvaliteter, og et godt utvalg ufarget garn for deg som vil ta strikkehobbyen videre og forsøke deg på plantefarging selv. Det kan gjøres enkelt hjemme på ditt eget kjøkken, med våre botaniske ekstrakter som blandes ut med vann. Hele prosessen kan du lese om i vårt pdf-hefte, eller les en av bøkene om temaet hvis du vil gå mer i dybden. 

Garnet vårt testes grundig for egenskaper som er viktig ved plantefarging, spesielt at farge tas jevnt opp i fibrene og gir god lys- og vaskeekthet. Det er viktig at garnet gir bruksvennlige plagg som helst kan gå i arv. 

Vi har også et nøye utvalgt sortiment av strikketilbehør. Noe får vi selv produsert, og så har vi satset spesielt på japanske produsenter fordi vi deler deres verdier om kvalitet, varighet og vakker design. 

Av og til blir det lagt ut egne oppskrifter med garnet vårt. Disse er designet uten fokus på trender, men med tanke for godt håndarbeid og fargefryd, og at det skal bli til plagg verdt å ta vare på.

God strikkelyst!

bottom of page