top of page

Om  Lana Botanica

Lana Botanica er en nettbutikk for deg som elsker håndarbeid! Mest kjent er vi for botaniske fargestoffer og garn til farging, men vi har også et stort og økende utvalg kvalitetsverktøy og tilbehør til strikking, hekling og broderi. 

Hvorfor plantefarging? Det er en lang historie. Først og fremst en historie om kjærlighet til håndarbeid og det å legge ned arbeid i noe som er ment å vare. Dernest et behov for å hente frem fargepaletter som behager sinnet og øynene våre, og som samtidig passer godt inn i vår moderne tid. Det er noe nesten magisk over plantefarger og måten vi oppfatter dem på, og hvordan de endrer karakter i ulikt lys. Plantefarging kan du gjøre på kjøkkenet hjemme, i en vanlig kjele. Du får med grunnoppskrift på forbehandling (beising) og plantefarging når du kjøper våre botaniske fargestoffer.

Garnet vårt testes for egenskaper som er viktig ved plantefarging, spesielt at pigmentene tas jevnt opp i fibrene og gir god lys- og vaskeekthet. Garnet vi kjøper inn stammer fra små gårder med dyrevennlig drift, mest fra Peru og noe fra Europa. Det videreforedles i Storbrittania. Vi har også norsk garn fra Rauma.

Du kan alltid ta kontakt med oss hvis du lurer på noe, bruk kontaktskjemaet her på nettsiden vår. Velkommen til oss!

image1.jpeg
bottom of page