top of page
Produktinformasjon, sertifiseringer og miljø.

Ekstrakter*:

Våre botaniske ekstrakter kommer hovedsakelig fra India, fra ISO 9001:2015-sertifisert virksomhet. ISO-sertifisering i denne sammenheng betyr kvalitet i drift og ledelse, hensynsfull produksjon og ivaretakelse av bøndene som dyrker plantene som brukes, og alle arbeidere involvert. Disse fargeekstraktene er i tillegg GOTS-sertifisert (Global Organics Textile Standard), som betyr at de er økologiske: Krapprot, skjellakk, indigo, akasie og myrobalan. Flere ekstrakter gjennomgår undersøkelser for å se om de tilfredsstiller GOTS-sertifikatet, dette tar lang tid. Husk også at våre ekstrakter er svært konsentrerte, og de er ikke det samme som malte pulvere av botaniske fargestoffer, som må brukes i høyere kvanta når du farger.

Garn: 

Garnet vi farger kjøpes inn fra spinneri i England, som har spesialisert seg på innkjøp fra mindre gårder med sauehold fra Peru og små byer i Europa. Fibrene blir spunnet og eventuelt viderebehandlet. Alt garn, også superwash-garnet fra denne bedriften er sertifisert med EU flower (EU Ecolabel) og Oeko-tex 100. Dette innebærer at garnet du får kjøpt hos oss er hensynsfullt drevet frem fra ullen sitter på sauen til sluttproduktet i hespet, og at det ikke er skadelige stoffer i garnet. Superwash-behandlet garn innebærer altså ikke nødvendigvis noen større miljøbelastning når den produseres, men velg superwash-ull som er miljøsertifisert. Behandlingen gjør at ullen tåler mer uten å toves og kan maskinvaskes, den blir også mykere mot huden. Dette gjør at ull blir mer brukt i plagg til barn og andre med ømtålig hud. Superwash-behandlingen fjerner samtidig noen av ullens beste egenskaper, som noe av isoleringsevnen og elastisiteten, så mange vil foretrekke ren, ubehandlet ull. Det mest miljøvennlige er å velge det garnet og den ullen som faktisk blir brukt. Å strikke stadig nye trendplagg, eller å ikke bruke plaggene som lages, er ikke miljøvennlig uansett hvilket garn som brukes. Vi har også garn fra norske Rauma, deres garn er Svanemerket.

LanaBotanica_Rodtre1.JPG

* Våre ekstrakter er beregnet på tekstiler, og selges kun som tekstilfarger. De skal ikke brukes i mat, til farging av mat, til kosmetikk, til tatovering eller annen farging i eller på hud, eller til farging av voks-/stearinlys, oljer eller såper, eller til noe annet som ikke er tekstilfarging.

bottom of page